Вівторок, 23.04.2024, 22:24
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 9 » Запровадження регіональних систем вирощування адаптованих сортів в польових сівозмінах Західного Лісостепу і Полісся
09:08
Запровадження регіональних систем вирощування адаптованих сортів в польових сівозмінах Західного Лісостепу і Полісся

На базі Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН проведено День поля «Запровадження регіональних систем вирощування адаптованих сортів сільськогосподарських культур в польових сівозмінах Західного Лісостепу і Полісся»

 

На порядок денний виносились питання:

  • інноваційні розробки в селекції та технології вирощування озимих та ярих зернових культур;
  • вплив біопрепаратів на розвиток озимої пшениці;
  • новітні системи удобрення бобових культур;
  • перспективи розвитку льонарства в Україні;
  • сортові особливості колекції сортів картоплі;
  • агроекологічне випробування сортів кукурудзи для вирощування на зелену масу та зерно в ґрунтово-кліматичних умовах Західного Полісся;
  • технологія вирощування соняшнику на дерново-підзолистих ґрунтах Полісся.

 

У заході взяли участь представники  Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, Луцької райдержадміністрації, представники районних управлінь агропромислового розвитку, Волинська філія ДУ «Інститут охорони ґрунтів», Державна фітосанітарна лабораторія, Управління державної служби України з питань праці у Волинській області, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, голови фермерських господарств та ОСГ, представники компаній з виробництва та продажу засобів захисту та стимуляторів розвитку рослин та виробники сільськогосподарської продукції.

Урочисто відкрив День поля та побажав учасникам гарного дня та плідної роботи в.о. директора Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції, к. с.-г. наук Анатолій Борівський.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко ознайомив присутніх з програмою роботи Дня поля та закцентував увагу на те, що в поточному році склались складні погодні умови зі збором врожаю. Проте в області розпочався обмолот озимого ячменю. На дослідних ділянках Волинської філії Українського інституту експертизи сортів рослин урожайність окремих сортів сягає 100 ц/га. У ТзОВ «Городище» Луцького району зібрали близько 1000 тонн ріпаку. Зерно нового врожаю готові купувати ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», філія ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” Володимир-Волинський КХП, ДП «Луцький КХП-2».

Керівник аграрного відомства наголосив, що купити сертифіковане насіння і отримати відшкодування за державними програмами можна в ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» та ТзОВ «Пятидні» Володимир-Волинського району.

З початком роботи заходу присутніх привітав також голова Луцької районної адміністрації Ігор Ярмольський, який "вказав на необхідність аграріїв тісно співпрацювати з науковцями, а також наголосив на тому, що Луцький район – аграрний район і сьогодні це третій День поля в районі. Окрім потужних сільськогосподарських виробників, малі і середні агропідприємства велику увагу звертають на науковий підхід до вирощування культур та високопродуктивних сортів рослин.

Почесним гостем Дня поля був віце-президент НААН України, академік, професор, доктор сільськогосподарських наук Микола Роїк. У своєму виступі науковець проінформував присутніх про те, що подібний захід провели на Херсонщині, де жнива вже закінчились. Наголосив на необхідності наукового підходу до усіх питань у сільському господарстві. Порекомендував аграріям області підтримувати тісний зв'язок з Волинською державною сільськогосподарською дослідною станцією, яка є потужною дослідною установою, що займається селекцією в насінництві та апробацією сортів рослин.

Волинські аграрії під час роботи Дня поля ознайомились із демонстраційними  палатками фірм-партнерів: «БТУ-Центр», ДВК «Волинь-Біоз», ТзОВ «П’ятидні», ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», ПРАТ «Волинська фондова компанія», ТзОВ «Західагротехніка», ТзОВ «Азотер», ТзОВ «Спрей-Агро», «Тойота».

Після цього учасники Дня поля оглянули демонстраційний полігон інноваційних розробок у селекції та технології вирощування сільськогосподарських культур. Науковці Волинської ДСГДС акцентували увагу присутнім на вирощуванні вівса, жита, льону, картоплі, кукурудзи на території регіону. Були представлені дослідні ділянки соняшника, який розпочали вирощувати агровиробники області.

Підсумки та обговорення проведеного заходу продовжили у Музеї історії сільського господарства Волині – скансені.

 

Переглядів: 548 | Додав: Kasiopei | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites