Четвер, 25.04.2024, 23:10
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 5 » Щорічноме навчання для керівників агрогосподарств та фермерів області
14:32
Щорічноме навчання для керівників агрогосподарств та фермерів області

28 лютого 2019 року науковці Волинської ДСГДС ІК НААН України (Пузняк О.М., Фарафонов С.Ж., Соколова А.О., Голій О.В., Поліщук М.О., Долнер В.А.), керівники й представники дослідних господарств (Павлюк А.О., Колодійчук В.Є. та Дудай О.А.) взяли активну участь у щорічному навчанні для керівників агрогосподарств та фермерів області, який відбувся за сприяння Департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації в Драмтеатрі імені Т.Г. Шевченка.

 

На заході були присутні та взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, який презентував напрями державної підтримку галузі АПК у 2019 р., голова облдержадміністрації Олександр Савченко, голови райдержадміністрацій та ОТГ.

 

Паралельно на Театральній площі працювала виставка сільськогосподарської техніки та обладнання, де агровиробники та жителі міста мали можливість ознайомитися із новітньою технікою. На другому поверсі театру до співпраці аграріїв запрошували партнери, аграрні служби області, зерноприймальні та зернопереробні підприємства, оператори мінеральних добрив та засобів захисту рослин, представники банківських установ. Також працювали консультаційні групи відповідних служб, які надавали роз’яснення із різних питань.

Волинською дослідною станцією було представлено науково-методичні розробки, інформаційні листки та буклети з пропозиціями від наукової установи. Науковцями відділу землеробства та агрохімії під керівництвом заступника з наукової роботи, к.б.н. Пузняк О.М. розроблено за запропоновано для застосування «Рекомендації з проведення підживлення озимих культур в умовах 2019 року для агровиробників Волинської області». Розробка містить обґрунтування доцільності моніторингу стану посівів озимих зернових культур. Роз’яснено необхідність проведення підживлення сільськогосподарських рослин, наведено фактори зниження рухомості та засвоєння мікроелементів, рекомендовано способи і строки проведення підживлення, вказано особливості прикореневого підживлення. Особлива увага приділена функціональній експрес-діагностиці рослин на основі відбору проб листкового матеріалу.

Волинська ДСГДС ІК НААНУ спільно з ПП «ДВК «Біоз-Волинь» пропонували сільгоспвиробникам комплексну послугу – проведення функціональної листової діагностики сільськогосподарських культур та надання рекомендацій за результатами досліджень. Для вирішення вище зазначених питань розроблена лабораторія, яка включає в себе портативний фотометр «Агровектор ПФ-014» і весь необхідний набір лабораторного посуду, аксесуарів, хімічних реактивів, розміщених в спеціальному контейнері. Метод функціональної діагностики відноситься до якісних методів аналізу і дозволяє протягом однієї години визначити потребу рослин у 12-14 макро- та мікроелементах і дати рекомендації з проведення некореневого підживлення.

Також були представлені традиційні та нові сорти картоплі, які вирощують у дослідній станції та пропонують агротоваровиробникам для реалізації (Тирас, Кіммерія, Престо, Слов’янка, Дума, Житниця, Фотинія та ін.). Відвідувачам були запропоновані інноваційні технології виробництва продукції рослинництва (картоплі, озимих, ярих зернових і зернобобових культур, цукроносних культур), адаптовані до умов регіону.

Проведення заходів у зазначеному форматі доводить, що інтеграція науки і виробництва є невід'ємним елементом сучасного інноваційного процесу в аграрному секторі Волинської області.

 

 

 

Переглядів: 536 | Додав: Kasiopei | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites