Середа, 24.04.2024, 06:38
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 10 » Міжнародна науково-практична конференція з проблем сільського господарства, екології та здорового харчування
12:17
Міжнародна науково-практична конференція з проблем сільського господарства, екології та здорового харчування

Міжнародна науково-практична конференція з проблем сільського господарства, екології та здорового харчування

Проблеми охорони навколишнього середовища, екології, органічного виробництва та безпечного харчування з кожним роком набувають все більшої популяризації у світовому суспільстві. Вони є актуальними не лише для вчених, а перш за все для дітей, молоді, зокрема студентської, працюючої частини населення та пенсіонерів. Вирішення проблеми залежить від багатьох чинників: стану навколишнього середовища, якості та доступності продуктів харчування, сімейного благополуччя, можливості гармонійного фізичного розвитку тощо.

18 квітня 2018 року на біолого-природничому факультеті Дрогобицького державного педагогічного університету розпочалася Міжнародна науково-практична конференція з проблем екології, здоров’я та харчування, яка організована спільно з Полонійною академією (м. Ченстохова). Метою конференції було ознайомлення з результатами наукових досліджень, практичним досвідом та обмін думками щодо вивчення вище зазначених проблем в Україні, Польщі та країнах ЄС. Велика увага на конференції надавалась питанням стану навколишнього середовища, якості харчової сировини, якості води, якості продуктів харчування, дієтичного харчування, сімейних відносин, заняття фізкультурою і спортом та ін. У роботі конференції приймав активну участь та представляв Волинську держану сільськогосподарську дослідну станцію НААН (смт Рокині Луцького району) старший науковий співробітник сектору тваринництва та кормовиробництва, доктор філософії Святослав Фарафонов.

З вітальними словами до гостей та присутніх звернулися ректор професор Надія Скотна та декан біолого-природничого факультету, доцент Світлана Волошанська, які зробили наголос на актуальності тематики конференції.

Із доповіддю «Оцінка стану харчування студентської молоді в сучасних умовах» виступила доцент кафедри анатомії, фізіології та валеології Галина Ковальчук. Науковець продемонструвала результати анкетування, яке проведено серед студентської молоді Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та студентів коледжу VIVES (Бельгія). Продовжила пленарне засідання зі своєю доповіддю лікар-дієтолог Людмила Бібік (м. Запоріжжя) «Роль оздоровчого харчування в профілактиці захворювань людей похилого віку», яка акцентувала увагу присутніх на необхідності правильного харчування. Доцент кафедри біології та хімії Тарас Кавецький представив наукову доповідь «Нові полімерні матриці для конструювання амперметричних ензимних біосенсорів». На завершення пленарного засідання для учасників була організована екскурсія Дрогобичем.

19-20 квітня свою роботу конференція продовжила у місті Ченстохова (Полонійна академія), де відбулись секційні засідання. Із вітальним словом до присутніх звернулися ксьондз, ректор академії професор Анджей Кринський, декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська, декан інтердисциплінального факультету Олена Бурунова.

З доповіддю «Виробництво високоякісного молока в Україні – один з кроків до ЄС» виступив старший науковий співробітник сектору тваринництва та кормовиробництва Волинської ДСГДС, доктор філософії Святослав Фарафонов. Науковець навів показники якості молока, які діють в Україні та порівняв їх з діючими у Європейському Союзі. Окреслив шляхи забезпечення конкурентоспроможності виробників продукції молочного скотарства в умовах СОТ на основі посилення контролю за якістю продукції. Розкрив основні положення нової редакції Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», який набув чинності 20 вересня 2015 року. На завершення своєї доповіді Фарафонов С.Ж. обґрунтував низку заходів, дотримання яких дасть можливість виробникам молока виконати вимоги ДСТУ 3662-97 та досягнути стандартів ЄС.

Перший день конференції завершився святковою Божественною літургією у каплиці Святої Матері Божої монастиря на Ясній горі. Крім того, була організована екскурсія в монастирську бібліотеку, де зберігаються стародруки.

Під час роботи конференції розглядались різноманітні аспекти діяльності людського суспільства, та їх вплив на стан здоров’я людини, і молоді зокрема. Розглядались  питання виробництва екологічно чистої продукції, аграрної екології, охорони навколишнього природного середовища, підвищення родючості ґрунтів,  здорового харчування, здорових відносин в сім’ї, якості води, харчової сировини та продуктів харчування, здорового способу життя та ролі фізкультури і спорту в житті молоді та ін.

Ректор Полонійної академії висловив подяку всім учасникам, вручив сертифікати  та запропонував проводити такі заходи щорічно. Декан інтердисциплінального факультету Олена Бурунова запросила до участі в конференції в наступному році. Святковий настрій у заході створив Краківський духовий оркестр.

Переглядів: 526 | Додав: Kasiopei | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites